Fodpleje og fodsygdomme

Fodpleje er som i ordets betydning pleje af fødderne, som er betydningsfuldt, da fødderne skal bære hele kroppen livet igennem. Fra barns ben, må man vænne sig til vigtigheden af ordentligt fodtøj, som bevarer fodens form og sikrer fodens bevægelighed. Derved holdes fødderne sunde og smidige, og risikoen for ubehageligheder minimeres.

 

Fodproblemer kan resultere i en forkert holdning og danne grundlaget for forskellige lidelser i ankelled, knæled, bækken og ryg.

Med fornuftigt fodtøj og et jævnligt besøg hos fodplejeren, kan man nå langt for at bibeholde sunde fødder, men den daglige pleje er også af stor betydning for at undgå fod- og neglesygdomme:

  • vask og tør fødderne grundigt hver dag
  • hold huden blød og jævn
  • bese jævnligt fødderne for skavanker
  • brug fornuftigt fodtøj og skift gerne sko flere gange dagligt
  • skift strømper hver dag
  • spørg evt. fodplejeren til råds vedr. specifikke problemstillinger

Behandlingen hos en fodplejer starter med et behageligt fodbad, så negle og evt. hårdhudsdannelser bliver blødt op. Opblødningen sikrer, at kunden ikke mærker ubehag ved negleklipningen, hvis disse er hårde og fortykkede, og at oprensning og skalpering glider smertefrit.

 

Foden gennemgås for evt. deformiteter, og fod- og neglesygdomme. Neglene klippes, files og renses for døde hudceller, sæberester og neglebånd. Fodplejeren skalperer den hårde hud, og fjerner ligtorne og afhjælper nedgroede negle med bøjlebehandling. Desuden vejledes i brug af fornuftigt fodtøj og daglig fodpleje, alt efter kundens problemstillinger.

Behandlingerne vil først og fremmest være behandlingsrelaterede,men indeholder også en kosmetisk del, så kunden får fuldt udbytte af fodbehandlingen, og forlader klinikken med pæne og velsoignerede fødder. Fodpleje henvender sig til alle, lige fra ældre som har svært ved selv, at varetage den almindelige fodbehandling, til de som har fodproblemer, og de som ønsker velvære og forkælelse af fødderne.

Fodplejeren varetager tilmed behandlingen af diabetikere, da der kan være ekstra risiko forbundet ved traumer som tryk, revner, hårdhudsdannelser osv. (se mere under Fodsygdomme). Der ydes offentligt tilskud til pensionister med helbredskort. Regler ved diabetes-tilskud for de enkelte risikogrupper findes på forsiden.

En SADF-godkendt fodplejer er din sikkerhed
for
 god, faglig uddannelse med en
helhedsorienteret og omhyggelig behandling!